Transport intermodal

Eficiență, rentabilitate și durabilitate

Despre serviciul de transport intermodal

Transportul intermodal, cunoscut și ca transport multimodal, se referă la mișcarea mărfurilor folosind o combinație de două sau mai multe moduri de transport, cum ar fi camioanele, trenurile, navele și avioanele.

Există mai multe motive pentru care s-ar putea alege transportul intermodal:

Eficienţă

Transportul intermodal poate fi mai eficient decât utilizarea unui singur mod de transport. De exemplu, utilizarea unei combinații de camion și șină poate fi mai rapidă și mai puțin costisitoare decât utilizarea camioanelor singure pentru transportul pe distanțe lungi.

Economii

Transportul intermodal poate fi, de asemenea, mai rentabil decât utilizarea unui singur mod de transport. Prin utilizarea diferitelor moduri de transport, companiile pot economisi costurile cu combustibilul și pot reduce uzura vehiculelor lor.

Beneficii pentru mediu

Transportul intermodal este mai ecologic decât utilizarea unui singur mod de transport. Folosind trenuri sau nave pe distanțe mai lungi, companiile își reduc amprenta de carbon și ajută la atenuarea schimbărilor climatice.

Siguranță îmbunătățită

De asemenea, transportul intermodal poate îmbunătăți siguranța prin reducerea numărului de camioane pe drum. Acest lucru poate ajuta la reducerea accidentelor și la îmbunătățirea siguranței rutiere pentru toți șoferii.

Flexibilitate

Transportul intermodal oferă, de asemenea, mai multă flexibilitate decât utilizarea unui singur mod de transport. Companiile pot alege cel mai potrivit mod de transport pentru fiecare parte a călătoriei, pe baza unor factori precum costul, viteza și fiabilitatea.

În general, transportul intermodal poate oferi o serie de beneficii, inclusiv eficiență, economii de costuri, beneficii de mediu, siguranță îmbunătățită și flexibilitate, făcându-l o opțiune atractivă pentru companiile care trebuie să deplaseze mărfuri pe distanțe lungi.

Prima lună activă în transportul intermodal (oct. 2022) = 17,43 tone de reducere CO2e

Luna anterioară (aprilie 2023) = 51,35 tone de reducere CO2e

„Cea mai bună lună” activă în transportul intermodal (martie 2023) = 58,35 tone de reducere CO2e

Reducere totală YTD: 03 octombrie 2022 - 27 aprilie 2023 = 275,07 tone CO2e

Estimată pentru 2023 = aprox. 668 de tone de reducere CO2e